الأربعاء، 30 ديسمبر 2015

ألذ وأطعم طريقة عمل البسبوسة بالزبادى بسهولة

طريقة عمل البسبوسة
طريقة عمل البسبوسة


معلومات تحضير وعمل البسبوسة
مقادير عمل بسبوسة
2 كوب سميد
نصف كوب سمن
1كوب زبادى
1ملعقه صغيره من البيكنج بورد
فول السودانى على حسب رغبتك
1كوب من السكر
1كوب ماء
نص ليمون
شربات خفيف
 معلومات تحضير وعمل البسبوسة 
عدد الأشخاص :12
مدة  التحضير :10 دقائق
مدة التسوية : 40 دقيق
الطريقه
اخلطى السمن مع السكر السمن يجب ان يكون سايب الى حد ما بدرجه حراره الغرفه و كيس بيكنج بودر
 ثم ضيفى الزبادى احضرى صينه مدهونه كويس بالسمن و افردى الخليط فى الصينه وقومى بتساوية سطح الخليط
ثم ادهنى السطح بالقليل من السمن ثم رصى الفول فى الصينيه على حسب الشكل اللى تفضيلية
ثم قطعيها مربعات  ثم ادخليها الفرن على درجه حراره 180  حتى تتساوى البسبوسة حتى يصير لونها دهبى مع العلم انكى سوف تضيعها فى الفرن لمدة لا تقل عن 40 دقيقة

.لعمل شربات بسبوسة ضعى السكر والماء فى وعاء عميق ثم اعصرى نص الليمون ثم قلبيه لمده 5 دقائق على النار  ثم ضيفه على ملعقه من السمن وضيفه اليه كيس من الفانيليا
لابد ان يكون الشربات والبسبوسه ساخنه بعد ان تضيفى الشربات عليها غطيها لمده خمس دقائق  ثم تقدم بالهناء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

asdasd asdasdasd asd

asdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd as...