الأربعاء، 30 ديسمبر 2015

طريقة عمل السينابون |سينابون لذيذ


طريقة عمل السينابون
سينابون

مقادير السينابون
6كوبايات دقيق
2 معلقه كبيره خميره فوريه
ربع كوباية سكر
ربع كوباية زيت
1 كوباية لبن دافي
نص كوباية مايه دافيه
فانيليا
ربع كوباية زبده
شعرة ملح
.
****الحشوه : (قرفه و سكر و زبده)*****
.
****ممكن تزينى سينابون : (صوص شوكلاته ابيض وحبات عين جمل)****
طريقة تحضيرعجينة السينابون :
1.                 وضع المايه الدافيه داخل اناء غويط ويضاف اليها الخميره والسكر واللبن ثم وضع 3 كوبايات دقيق
2.                 ويخلط المكونات السابقه جيدا ويترك الخليط ليخمر لمدة ساعه
3.                 وبعد ان يخمر يضاف الي المكونات السابقه الزيت والزبده والبيض والفانيليا والملح يخلط جيداً ووضع 3 كوبايات الباقيه من الدقيق ويعجن
4.                 نترك عجينة السينابون لتخمر مره ثانيه ويتم تغطيتها لمدة ساعه
5.                 بعد ان تخمر تفرد العجين بالنشابه
6.                 فرد الزبده فوق العجينه بالايد ثم نوضع فوق الزبده القرفه والسكر (حسب الرغبه )
7.                 تلف العجينه على شكل اسطوانى وتقطع الى قطع
8.                 دهن صاج الفرن بالزبده خفيفه وفوقها رشه خفيفه من الدقيق ثم يرص فيها العجائن ف الصاج ووضعهم ف الفرن على درجه عاليه
9.                 بعد ان تنضج العجائن يزين بصوص الشوكلاته البيضا وعين الجمل
لعمل صوص شوكلاته ابيض
1 كوباية لبن بودره
1 كوباية لبن سايل
1 كوباية سكر بودره
1 كوباية زيت
3 قطع جبنه كيري
1قالب شوكلاته خام بيضاء

طريقة التحضير :
1.قطع قالب الشوكلاته قطع صغيره ووضعه ف طبق متوسط الحجم وغويط
2. يوضع الطبق ف قدر من الماء الدافئ حتى يتم تسيح الشوكلاته
3.وضع كوباية لبن البودره واللبن السايل ف الخلاط وضربهم جيداً
4.ثم يوضع كوباية السكر وتخلط جيداً
5.وضع كوباية الزيت و3 قطع الجبنه الكيرى والشوكلاته الخام السايحه الي الخليط السابق ف الخلاط
6. ويتم ضربهم جيدا حتى يتجانسوا ويوضع الخليط ف طبق
7. يؤخذ بالمعلقه من الخليط ويوزع على السينابون ف خطوط مستقيمه وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

asdasd asdasdasd asd

asdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd as...