المقادير:
4ونصف كوباية مايه
1علبة حليب محلى
1معلقة كبيره ماية ورد
ربع كوباية نشا
1علبة جيلى اخضر(تفاح اخضر)
1علبة جيلى احمر (الفراوله )
درجة الصعوبه : سهله جدا
مدة الطبخ : ربع ساعه
عدد الافراد : 5 افراد
طريقة التحضير:
1.اولا يتم تحضير المهلبيه : وضع كوبيتين ونص مايه مع علبة حليب محلى مع معلقة كبيره من ماء الورد ويضاف اليهم ربع كوباية
من النشا فى حلة متوسطة الحجم ويتم ضربهم
جيداً حتى ان يدوب النشا
2. توضع الحله بمحتوى المقادير السابقه على نار متوسطه ويقلب بأستمرار وبهدوء حتي
يثقل الخليط قوامه وعند ظهور فقاعات تهدء النار ويستمر التقليب بهدوء لمدة دقيقه
3. وضع المهلبيه ف كاسات لطيفه ووضعها ف الثلاجه لمدة ساعه ونص
4. ثانيا تحضير الجيلى : وضع الجيلى الاخضر(التفاح الاخضر) زى ما مكتوب ع العلبه يتم تحضيره بعدها نضعه ف الثلاجه
5. يتم تحضير جيلى الفراوله (الاحمر) زى
ما مكتوب على العلبه نضعه ف الثلاجه
6. تقطيع جيلى التفاح الاخضر مكعبات صغيره
وتقطيع جيلى الفراوله قلوب صغيره او( تقطع ع حسب الرغبه ) وتقدم وبالهناوالشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق