الأربعاء، 30 ديسمبر 2015

طريقة عمل الباباز | كيكة الباباز

عمل الباباز كيك
 الباباز كيك

واحد ونصف كوب دقيق                                                                   
100جرام سكر                                                                                  
4 بيضات
ملعقه صغيره خميره                                                                                   
ملعقه صغيره فانيليا
ملعقه صغيره سكر
نصف كوب لبن – رشه ملح
للتزين : كريمه مخفوقه – فواكه مشكله – شربات

عدد الأفراد : 3 أفراد
وقت التسوية: 30 : 35 دقيقه
وقت التحضير : 60 دقيقة
التكلفه : متوسطة

طريقة عمل الباباز
1.اخلطى المكونات الجافه مع بعض كويس جدا
2. ضيفى البيض واللبن والفانيليا والزبده فى الخلاط أو الكابة  ويضربوا جيدا 
3.قومى برص الخليط فى قوالب الكب كيك وتترك لتخمر لمده ساعه
4.بعد ساعة أدخلى الكيك فى الفرن على درجه حراره 180 درجة وتاخد فى الفرن حتى يصير لونها دهبى  لمده 30 – 35 دقيقه
5. يخرج الباباز من الفرن ويصب عليه الشربات

 لعمل الشربات
 200 جرام من السكر – 200 جرام من الماء – عصير ليمون  يوضع فى حله وسط على النار يغلى ويقلب لمده 5 دقائق ثم يضاف اليه كيس فانيليا ويكون كيك الباباز ساخن والشربات بارد بعد ان يصب عليه الشربات يترك ليبرد ثم يزين بالكريمه والفواكه المقطعه  ويقدم بالهنا .



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

asdasd asdasdasd asd

asdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd as...