الجلاش باللحمة
اعملى اسهل واحلى
صينه جلاش باللحمة المفرومة
![]() |
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة |
المقادير
- نصف كيلو جلاش لحمه مفرومه معصجه
- بيضه
- ملح – فلفل
- كوب حليب
- سمن
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة
- اضربى البيض مع الملح والفلفل بالشوكه بأنتظام
- ضعي كوب من اللبن واضربيهم كويس جدا بالشوكه
- قومي بدهن الصينه بالسمن ثم نضع نص كمية الجلاش مع المسح بالفرشاه بالسمن بين كل ورقتين وهكذا حتى تنتهى نص الكميه
- ثم نضع اللحمه المفرومه والمعصجه وتنفرد كويس على الصينيه ونضعها فى وسط الصينيه
- الان قومي بأضافة نص كميه الجلاش التانيه بنفس الطريقه الاولى مع العلم ان تدهنى السمن بين كل ورقتين من الجلاش ثم تدهن وجه الصينه بالفرشاه
- تقطع الجلاش بالسكينه مربعات او مثلثات حسب الرغبه وتدخل الفرن لمده حوالى 10 دقائق حتى يصبح وشها احمر خفيف
- طلعيها من الفرن وصبى عليها كوب اللبن بالبيض وادخليها تانى الفرن حتى تحمر وتكون النار هاديه على درجه حراره 180درجة مؤية وتطلعيها وتقطعيها على القطعه السابقه .
ولعمل اللحمه المعصجه يوضع فى طاسه القليل من الزيت ثم نبشر 2 بصله متوسطه الى قطع متوسطه ونضعها فى الطاسه وتشوح على النار حتى يصير لونها دهبى وتضع عليها اللحمه المفرومه ربع كيلووتقطع 2 فلفل اخضر الى قطع صغيره وتتبل بالفلفل والبهارات والقليل من الملح ثم تقلب على النار لمده 5 دقائق
معلومات اضافية
- وقت التحضير : 15 دقيقه
- وقت الطبخ : 10 دقائق
- عدد الاشخاص : 8
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق