الأحد، 10 يناير 2016

طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة

الجلاش باللحمة
اعملى اسهل واحلى صينه جلاش باللحمة المفرومة
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة

المقادير

  • نصف كيلو جلاش لحمه مفرومه معصجه
  • بيضه     
  • ملح – فلفل 
  • كوب حليب
  • سمن 


طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة

  1.  اضربى البيض مع الملح والفلفل بالشوكه بأنتظام  
  2. ضعي كوب من اللبن واضربيهم كويس جدا بالشوكه
  3. قومي بدهن الصينه بالسمن ثم نضع نص كمية الجلاش مع المسح بالفرشاه بالسمن بين كل ورقتين وهكذا حتى تنتهى نص الكميه  
  4. ثم نضع اللحمه المفرومه والمعصجه  وتنفرد كويس على الصينيه ونضعها فى وسط الصينيه
  5. الان قومي بأضافة نص كميه الجلاش التانيه بنفس الطريقه الاولى مع العلم ان تدهنى السمن بين  كل ورقتين من الجلاش ثم تدهن وجه الصينه بالفرشاه
  6. تقطع الجلاش بالسكينه مربعات او مثلثات حسب الرغبه  وتدخل الفرن لمده حوالى 10 دقائق  حتى يصبح وشها احمر خفيف
  7. طلعيها من الفرن وصبى عليها كوب اللبن بالبيض  وادخليها تانى الفرن حتى تحمر وتكون النار هاديه على درجه حراره  180درجة مؤية وتطلعيها وتقطعيها على القطعه السابقه .
ولعمل اللحمه المعصجه يوضع فى طاسه القليل من الزيت ثم نبشر 2 بصله متوسطه الى قطع متوسطه ونضعها فى الطاسه وتشوح على النار حتى يصير لونها دهبى  وتضع عليها اللحمه المفرومه ربع كيلووتقطع 2 فلفل اخضر الى قطع صغيره وتتبل بالفلفل والبهارات والقليل من الملح  ثم تقلب على النار لمده 5 دقائق 

معلومات اضافية 
  • وقت التحضير : 15 دقيقه
  • وقت الطبخ : 10 دقائق
  • عدد الاشخاص : 8

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

asdasd asdasdasd asd

asdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd asdasdasd as...